Algemene Voorwaarden
De Liefdesdatabase

Artikel 1 – Definities

In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Relatiebemiddeling: Dienstverlening gericht op het duurzaam samenbrengen van alleenstaanden.
2. HQM (High Quality Matching): De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig relatiebemiddeling uitoefent.
3. Kandidaat: De natuurlijke persoon, niet handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf.
4. HQM-cliënt: Cliënt van HQM waarvoor HQM een partner zoekt en aan wie de Kandidaat kan worden voorgesteld als mogelijke match.
5. Overeenkomst: De overeenkomst met betrekking tot relatiebemiddeling tussen de Kandidaat en HQM, in welke vorm dan ook gesloten.
6. Contactmogelijkheid: De door HQM geboden mogelijkheid aan de Kandidaat om contact op te nemen met een potentiële partner.

Artikel 2 – Toepassing Algemene Voorwaarden

HQM is verplicht deze Algemene Voorwaarden vóór het overeenkomen van de diensten aan de Kandidaat ter beschikking te stellen. Afwijkingen van deze voorwaarden kunnen slechts ten voordele van de Kandidaat plaatsvinden.

Artikel 3 – Verplichtingen en uitsluitingen HQM

• Kandidaat stelt zelf een dossier op via de inloggegevens. HQM gaat ervan uit dat de verstrekte gegevens actueel en correct zijn. HQM kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuist of onvolledig verstrekte gegevens.
• HQM verplicht zich de door Kandidaat verstrekte gegevens te gebruiken binnen het kader van deze overeenkomst.
• HQM is niet aansprakelijk voor de handelingen van de HQM-cliënt of de Kandidaat, noch voor de gevolgen daarvan.
• HQM houdt zoveel mogelijk rekening met de wensen van zowel de HQM-cliënt als de Kandidaat bij elke selectie, maar is niet verantwoordelijk voor het verloop of de afloop van ontmoetingen. HQM heeft in dit kader een inspanningsverplichting, die zij naar beste vermogen zal nakomen.
• HQM gaat niet actief op zoek naar een potentiële partner voor de Kandidaat, maar stelt de Kandidaat voor aan een HQM-cliënt op basis van de matchcriteria van de cliënt.

Artikel 4 – Kosten

De kosten voor zichtbaarheid in De Liefdesdatabase bedragen €150,- inclusief BTW en dienen binnen 7 dagen na ontvangst van het betalingsverzoek te worden voldaan. Na betaling ontvangt de Kandidaat een link naar de HQM-database om het profiel in te vullen.

Artikel 5 – Verplichtingen Kandidaat

• Persoonsgegevens: Kandidaat geeft door akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden en het betalen van de kosten toestemming om zijn/haar persoonlijke gegevens in te vullen en op te nemen in de HQM-database, om contact te kunnen leggen met een HQM-cliënt.
• Profielinformatie: Het profiel, inclusief foto’s waar de Kandidaat toestemming voor heeft gegeven, mag door HQM na overleg worden doorgestuurd naar een HQM-cliënt.
• Correct gedrag: De Kandidaat verplicht zich tot correct gedrag tegenover HQM en personen die in het kader van de uitvoering van de overeenkomst worden voorgesteld. De Kandidaat verplicht zich tot geheimhouding van persoonlijke gegevens van HQM-cliënten en vrijwaart HQM voor eventuele aanspraken van derden als gevolg van een schending van deze geheimhoudingsplicht.
• Medewerking: De Kandidaat verbindt zich tot actieve medewerking aan de dienstverlening van HQM, wat inhoudt dat de Kandidaat binnen redelijke termijn overgaat tot kennismaking als de HQM-cliënt dat wenst.

Artikel 6 – Duur van de overeenkomst

De overeenkomst gaat in op de datum van betaling en eindigt automatisch na één jaar, tenzij de Kandidaat het profiel eerder deactiveert via het profiel of een e-mailverzoek.

Artikel 7 – Privacybescherming

HQM verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Meldplicht Datalekken. Kandidaat wordt via de privacyverklaring geïnformeerd over zijn/haar rechten en HQM garandeert het recht van de betrokkenen zoals beschreven in de AVG. Het privacybeleid van HQM is te vinden op www.highqualitymatching.nl/algemene-voorwaarden.
Persoonsgegevens van de Kandidaat worden uiterlijk één maand na het verzoek tot verwijdering vernietigd. Eventueel verlies van persoonsgegevens dient binnen 24 uur na constatering te worden gemeld aan HQM met het oog op mogelijke melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Artikel 8 – Klachten

Klachten over de uitvoering van de diensten of de bescherming van persoonsgegevens kunnen schriftelijk bij HQM worden ingediend. HQM zal binnen een maand inhoudelijk op de klacht reageren. Voor klachten over privacybescherming kan de Kandidaat ook terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens te Den Haag.